437 x gelezenReageer
‘Belastingheffing op nieuwe vormen van datagebruik onontbeerlijk’
‘Belastingheffing op nieuwe vormen van datagebruik onontbeerlijk’
13 september 2017

Met de snelle groei van die digitale economie wordt onderzoek naar belastingheffing op nieuwe vormen van datagebruik onontbeerlijk. Dat bepleit Krista Bruns, beleidsmedewerker Algemene Fiscale Politiek bij het ministerie Financiën, in het onlangs uitgekomen economische vakblad ESB.

Nederland telt veel digitale platforms waar bedrijven en particulieren geld verdienen aan gegevens. Bruns stelt dat de belastingopbrengst op termijn zal teruglopen op termijn als het stelsel niet aangepast wordt aan trends zoals robotisering, digitalisering en de deeleconomie. Het aanbod groeit zodanig stormachtig, dat ‘doordenken’ hierover noodzakelijk is, bericht De Telegraaf over Bruns' artikel.

Visualisatie van alle 'editing' activiteiten door gebruiker "Pearle" op Wikipedia (Pearle is een robot). Beeld: Fernanda B. Viégas / CC BY 2.0

Reageren

*verplichte velden
 
 
IP #6: Marco de Niet kijkt terug op 11 jaar DEN

In de nieuwste IP aandacht voor een onderzoek naar opleidingsbehoeften in ons vakgebied, de indrukken van een big data-congres in New York, interview met Marco de Niet bij zijn afscheid van DEN (en tevens spreker op het komende KNVI Jaarcongres) en drie zelfhulp)boeken over smartphoneverslaving.