643 x gelezenReageer
Archief van Verenigde Naties online
Archief van Verenigde Naties online
19 mei 2017

Onder de noemer United Nations Digital Library (UNDL) zijn meer dan 860.000 toespraken, publicaties en andere documenten van de Verenigde Naties vrij beschikbaar gekomen.

De UNDL is een service van de United Nations Dag Hammarskjöld Library en de United Nations at Geneva Library. Bezoekers kunnen geavanceerd zoeken; zo is bijvoorbeeld truncatie mogelijk. Verder kunnen zoekresultaten worden omgezet in een RSS-feed zodat de bezoeker geattendeerd kan worden op nieuwe resultaten. De feed is er ook in de vorm van een e-mailbericht.
 

Reageren

*verplichte velden
 
 
IP #5: #LibrariesResist!

Sinds zijn verkiezing tot president van de Verenigde Staten is Donald Trump dominant aanwezig in de internationale media. Nu prijkt hij ook op de cover van IP. Hij is de eerste politieke leider die die twijfelachtige eer krijgt, en dat is natuurlijk niet voor niets. In het artikel ‘Bad-Ass Librarians en Guerilla Archivists’ brengt Marjo Bakker in kaart welke gevaren Amerikaanse bibliothecarissen en archivarissen zagen opdoemen en welke acties zij tot dusver ondernamen in een poging het tij te keren.