2412 x gelezen
Ministerie van Veiligheid en Justitie zoekt een informatiespecialist
Ministerie van Veiligheid en Justitie zoekt een informatiespecialist
10 mei 2017

Functieomschrijving
Faciliteren van kennisuitwisseling, analyseren, adviseren en informatievoorziening; bij het Kennis- en Kwaliteitscentrum doen we er alles aan om de inspecteurs van de Inspectie Veiligheid en Justitie bij hun werkzaamheden te ondersteunen. Met jouw goede analyse- en adviesvaardigheden zorg jij er als informatiespecialist voor dat de inspecteurs over up-to-date en volledige informatie beschikken.

Samen met je collega’s maak je het mogelijk dat inspecteurs van de Inspectie Veiligheid en Justitie over relevante, actuele en eventuele verrijkte informatie beschikken. Dit vraagt om een goed inzicht in het werk van de inspectie en in het brede werkterrein van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Naast het onderhoud van de kennisbank ben je ook verantwoordelijk voor de doorontwikkeling hiervan.

Gevraagd en ongevraagd voorzie jij inspecteurs van kennisproducten, en je kijkt hoe alle kennis en informatie het beste gearchiveerd kan worden. Tot slot haal jij piketmeldingen binnen, leg je deze vast, deel je ze en analyseer je de meldingen. Als informatiespecialist ben je in staat om deze taken zelfstandig uit te voeren, maar je bent ook een teamplayer.

Je maakt makkelijk contact en zoekt actief verbinding met je collega’s binnen het Kennis- en Kwaliteitscentrum, met de inspecteurs (zowel op de inhoud als op de relatie) en met onder toezicht gestelde organisaties. Je neemt initiatief en doet voorstellen om de informatiehuishouding verder te verbeteren.

Functie-eisen

  • Je hebt hbo-niveau.
  • Je hebt actuele werkervaring op het gebied van informatievoorziening en het ‘makelen’ van kennis.
  • Je hebt vaktechnische en/of administratie technische kennis.
  • Je hebt ervaring met het werken met ICT en kennissystemen zoals BIBIS, het raadplegen van diverse (digitale) bronnen en archivering.
  • Je bent vaardig in het analyseren van gegevens, het opstellen van geaggregeerde overzichten (met behulp van Excel), het leggen van verbanden (zowel kwalitatief als kwantitatief) en het geven van compacte adviezen.
  • Je hebt oog voor de organisatorische en functionele verhoudingen binnen de organisatie.
  • Je bent communicatief sterk, hebt een klantgerichte houding en kunt organiseren en improviseren.
  • Je werkt zorgvuldig en volgt relevante ontwikkelingen op het werkterrein.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt maximaal € 3.647,- bruto per maand, bij een 36-urige werkweek.
We bieden je de mogelijkheid om in deeltijd te werken met een minimum van 24 uur per week.

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Interesse?
Kijk op Werkenvoornederland.nl

 

 
IP #6: Marco de Niet kijkt terug op 11 jaar DEN

In de nieuwste IP aandacht voor een onderzoek naar opleidingsbehoeften in ons vakgebied, de indrukken van een big data-congres in New York, interview met Marco de Niet bij zijn afscheid van DEN (en tevens spreker op het komende KNVI Jaarcongres) en drie zelfhulp)boeken over smartphoneverslaving.